28/4 – Yogadag i Ljungstorp

Välkomna våren i varje liten cell av den du är och landa i kropp och själ

Denna dag erbjuder dig att få landa, andas djupare, återhämta dig och samtidigt utforska kroppen med olika format av stillhet och rörelse.
Vi kommer även ha tillgång till naturens läkande kraft som omger denna fina plats i Ljungstorp.

Denna dag passar alla, både dig som är helt ny inom yoga, meditation och dig med mer erfarenhet.

Vi bjuder in yoga, meditation och härlig frigörande dans, som en hyllning till livet och våren som sprakar ute i skog och mark.
Balansera och stärka kropp & själ i gemenskap utan att ställa krav mot varken kroppen eller sinnet.
Vi får möta oss själva precis i den dagsform vi är och kanske än mer få en ökad förståelse till kroppen och sinnets olika signaler.

Du får förhoppningsvis med dig verktyg för vardagens olika utmaningar och en kropp som är påfylld och glad av både rörelse och den återhämtande stillheten i meditation/ vila.

Program för dagen:
09.00-09.30 Samling & te inledning av ädel tystnad.
09.30-10.00 Meditation, landa i kroppen.
10.00-11.15 Yin yoga, energihöjande
11.30-12.45 Frigörande dans med Maria
13.00-14.00 Lunch / vila
14.00-15.00 Mindfulness promenad
15.15-16.30 Mediyoga för chakrasystemet och meditation
16.30-17.00 Avslut, delning.

Vi har lyckan att ha med Maria Ekenstierna denna dag som tar oss in i glädjen att röra kroppen fritt med frigörande dans. Maria är frigörande dansinstruktör och yinyogalärare och driver företaget Hela dej. Vi som tidigare har dansat med Maria som vägleder så fantastiskt kan vittna om en otrolig känsla av frihet.

Allt vi möter under denna dag är prestationsfritt och valritt.

Tillsammans skapar vi en dag fylld av närvaro ute i vackra Ljungstorp Byggdegård som vilar på Billingens trygga, vackra mark.

Investering 850kr ink moms
Lunchen som serveras är vegetarisk, gluten- & laktosfri.
Te & frukt finns under hela dagen att tillgå.

För anmälan eller frågor maila eller ring
ulrikayogaochpilates@gmail.com
Mobil 0735-395927


VARMT välkommen ♥
Med värme & kärlek

Ulrika

“If light is in your heart, you will find your way home” / Rumi

 

 

Vad är yin yoga?

Slappna av och låt gravitationen göra jobbet”

Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Yinyogan undviker ”perfektionen” i en slut-position. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne.

Vad är frigörande dans?
Kroppen vill gärna röra sig och den har oändliga möjligheter! I vår vardag rör vi oss emellertid inom starkt begränsade ramar: Vi sitter framför teven, i bilen, på bussen. Vårt arbete kräver i regel inte många varierade rörelser. Därför blir vårt rörelsemönster begränsat. I den Frigörande Dansen lyssnar vi inåt och lockar fram rörelser som vi inte brukar göra. Vi blundar, eller har halvt slutna ögon för att utestänga omvärlden och koncentrerar oss på oss själva. Vi låter kroppen få utrycka de stämningar, känslor och bilder som finns inom den. Inga krav. Inga bestämda steg. Inget rätt eller fel. Vi släpper föreställningar och hämningar som hindrar kroppens ursprungliga lust att röra sig och låter musiken inspirera oss.

Vad är Mediyoga?
MediYoga (medicinsk yoga) är en terapeutisk yogaform, som knyter samman de gamla yogiska redskapen med den moderna västerländska vetenskapen.
Genom mjuka enkla rörelser, djupavslappning och meditation sätter MediYoga igång kroppens självläkande system. Den medvetna andningen går som en röd tråd genom hela yogapasset, och övningarna anpassas efter din förmåga just för stunden. De flesta övningarna går att göra både på yogamatta och på stol. Övningarna är långsamma och inkännande, utan krav eller prestation.
Svensk forskning har visat att MediYoga har god effekt mot bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest. Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av dessa yogiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag.