Therése Grane

Jag & Yoga

Jag var mitt i livet som småbarnsförälder och mitt liv var kaos. Hade sådana krav på mig själv och levde med ständigt dåligt samvete, rädsla, skam och förde en hemsk kamp mot mig själv… Längtade såå efter att få tid för mig själv, hitta och lära känna mig själv, mig själv som jag tappat bort på livets väg och jag visste inte hur jag skulle hitta tillbaka… Då dök yogan upp i mitt liv och jag kände att jag för första gången fick möjlighet att umgås med mig själv, utan att döma eller jämföra mig med någon annan. Och framför allt att få vara närvarade med mig själv och min kropp. Att få möjlighet att utforska vad kroppen klarade i olika positioner och att hitta vad jag så länge längtat efter, ett lugn i mig själv!! Att liksom hitta hem! Min problemmage, som jag haft sen barndomen, försvann efter ett tag och min självkänsla har ökat och jag känner att jag kan tro på mig själv på ett sätt jag aldrig tidigare gjort! Jag har så otroligt mycket att tacka yogan, meditationen och min personliga resa! Utan dessa hade jag inte varit den jag är idag! Är mycket ödmjuk inför livet och så ofantligt tacksam för vad mitt liv, yoga och meditation gett mig och ger mig varje dag! Även min lilla hund och min älskade familj är en stor källa till kärlek för mig!

HATHAYOGAN med mycket fokus på närvaro och mindfulness, är både dynamisk och statisk och vi jobbar med vår muskulatur i olika positioner där vi sträcker, förlänger, mjukar upp, övar på balans och stärker kroppen på olika sätt och i olika riktningar. Vi lär oss lyssna på vår kropp och lär känna den och både dess möjligheter och begränsningar genom olika övningar, rörelser och positioner. Hathayogan ökar vår närvaro, koncentration och kroppsmedvetenhet, kroppskännedom och balanserar vår energi och ökar därmed vårt välbefinnande!

Vi övar oss även på att stanna upp, lyssna på och lära känna vårt inre och även här hitta våra styrkor, men samtidigt lära oss acceptera våra begränsningar även mentalt bl.a genom att observera tankar och nyfiket undersöka hur dessa påverkar oss. Vi utövar olika andningsövningar, avslappning, mindfulness och meditation. Både kropp och sinne får här en härlig boost!

YINYOGAN är en mer meditativ, passiv och lugn yogaform, där vi fokuserar på vila och återhämtning. Vi sitter eller ligger i positionen mellan 3-5 minuter och denna yogaform passar de allra flesta, från dem som är riktigt stela till dem som är mycket aktiva. Yinyogan gör vår övriga träning mer effektiv och är mycket återhämtande och stresssreducerande. Vi låter musklerna slappna av och andas djupt i positionen för att komma åt vår bindväv i kroppen som ofta är stel och som kan ge blockeringar. Vi påverkar våra meridianer (energibanor) i kroppen på olika sätt, samt våra leder, ligament och inre organ påverkas på ett positivt sätt. Vi jobbar även här med olika andningstekniker, mindfulness och meditation, där vi lär känna oss själva och vårt inre genom nyfiken observation, närvaro och acceptans. Vi undersöker våra styrkor och våra begränsningar i både vår kropp och vårt sinne. Vi lär oss att känna in och lyssna på kroppen på ett djupare plan i yinyogan. Yinyogan är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin och vi använder positionen för att komma in i kroppen på ett fantastiskt sätt!

Yinyogan lugnar ner vårt nervsystem, ökar smidigheten i kroppen och stärker skelettet, ger djup avslappning och vi övar oss i att vara närvarande i nuet och i vår egen kropp och samtidigt undersöka våra tankar och känslor.

Mina yogakurser innehåller: 
Asanas (positioner och flöden) 
Pranayama (andningsövningar) 
Mindfulness/meditation (medveten närvaro i nuet) 
Olika fokusområden varje gång, som andning, acceptans, närvaro, 
tacksamhet, kärlek mm. Vi undersöker våra tankar och vårt inre och hur dessa påverkar oss på olika sätt och övar på att släppa taget om det vi inte längre behöver. 
Vi avslutar alltid i savasana (avslappningsposition för
kropp och sinne) 
Vi tackar för det yogan har gett oss och för det vi 
gett oss själva. Namasté = ljuset i mig ser och välkomnar ljuset i dig! ❤️
Utbildning & Erfarenhet:
Lång egen erfarenhet av yoga och meditation i olika former.
Flera års utbildning till Hatha- och Yinyogalärare och i Restorative yoga. Har även lärarutbildning i barnyoga, gravidyoga och mamma/bebisyoga. 
Många års egen erfarenhet och kurser i personlig utveckling.
Utbildad Massageterapeut och Doula och driver mitt företag “Hälsa & Harmoni” i Skövde. 
Besök mig gärna på www.halsaochharmoni.com för att läsa mer om mig och mitt företag eller kontakta mig på therese@halsaochharmoni.com eller på tel 0708-477439.
thereseTacksam 🙏