MediYoga

19904594_10154821154758014_263968756_n

MediYoga är en terapeutisk yoga.

Det övriga som skiljer MediYoga från annan yoga, är att vi som undervisar dig har en basmedicinsk utbildning och har kunskaper rent medicinsk om vad MediYogan gör i och för kroppen.

MediYoga är en modern, svenskutvecklad yogaform. Den kommer ur och har sina rötter i kundaliniyogan men det är inte exakt samma sak, det är två separata system. Vi representerar idag en egen självständig gren på yogaträdet. MediYoga har bl.a. tagit bort, modifierat och lugnat ner olika moment i kundaliniyogan för att övningarna ska kunna fungera för människor med olika begränsningar.

MediYoga har sedan 1995 utvecklat ett stort antal egna pass specifikt för den moderna människans behov och verkar för att våra träningsprogram ska utvärderas vetenskapligt. På MediYogan bedrivs det mycket stor forskning via Danderyds Sjukhus, Huddinge Sjukhus och Karolinska Institutet, och MediYogan finns nu på många sjukvårdsinrättningar. Det är en yoga som visat sig ha stor positiv påverkan på b.l.a blodtryck, rygg- och nackbesvär samt hjärtproblem.

MediYoga är en mycket lugn och inkännande yoga, inte prestationsinriktad som många andra yogaformer. Det är en yoga som både skapar ökad rörlighet och styrka i muskler och leder. Den återger eller låter dig behålla din kropps grundläggande rörlighet. Genom de lugna rörelserna så aktiverar du även det inre muskellagret, du får en starkare kropp inifrån och ut.

Du behöver inte några förkunskaper för att göra MediYoga. Inte vara i någon speciell ”form” eller rörlighet. Du möter MediYogan just där din kropp befinner sig. Du jämför dig inte med andra, du gör yogan på din kropps premisser.