Marie Nilssons retreat upplevelse 2015

Då jag ganska nyligen upptäckt yoga och meditation kändes steget att åka på retreat stort men utmanade. Det var en helt ny upplevelse och jag är tacksam för att jag vågade.

Retreaten hölls i en fantastisk miljö med vacker omgivning och i full tystnad. Att vara tillsammans i tystnad kändes till en början väldigt utmanande och svårt men övergick ganska snart till att bli en befrielse. Jag blev ganska snabbt medveten om hur lätt det är att i det vardagliga bruset hamna i vanor/ovanor som leder människan bort från att vara förankrad i nuet. Det var skönt att få släppa taget om allt det där man gör utan att reflektera över, omedveten om all den energi som går åt och stundtals även kan vara ganska så stressande. Allt det som upptar vår uppmärksamhet.

Dagarna var fyllda med yoga och meditation ledd av fantastiska Maria som med stor kunskap, på ett inspirerande och ödmjukt sätt, försökte få oss att fokusera på vår egen resa. För mig personligen var det en resa i utforskande både fysiskt och mentalt. Framförallt att göra resan från huvudet till kroppen. Att släppa taget om alla krav, prestationer, förväntningar och stilla sinnet. Även föreställningar om vad man där och då ville uppnå, denna ständiga strävan. Att lära känna sin kropp och förstå hur jag kan få den att röra sig som jag vill. Men lika väl att lära känna sina gränser och och möta dem med omsorg. Att öppna upp för allt som kommer upp, känslor, tankar och upplevelser. Att våga vara i det och släppa taget. Att successivt känna hur kroppen varvar ner. Att sinnet stillar sig. Att hitta fokus.

Dagarna i Tårorp fyllde mej med så mycket ny energi och jag blev omfamnad i en gemenskap med fantastiska människor och god mat. Efteråt växte sig en stark längtan och vilja att ta hand om mig själv och min kropp. Att omfamna och utmana mina begränsningar på ett klokt sätt. Jag har också blivit medveten om att jag alltid har en möjlighet att förankra mig i nuet och stilla mitt sinne när allting därute rullar på för fort.

Går du i tankar om att anmäla dig till denna retreat kan jag varmt rekommendera det oavsett vad du har för intentioner. Det är en investering i dig själv och en tid där du fyller på med det du behöver!

Marie