Maria Strömberg

YOGA & JAG:

För ca 14 år sedan började jag Yoga. Yoga ger mig riktning i livet samtidigt som den låter mig se att jag bara finns just nu. Här & nu. Den förenar mig med moder jord & detta livsmysterium som universum skänkt. Den förenar mig med alltet. Yoga är resan till mig själv, genom mig själv och till mig själv. Acceptans, frihet, kärlek och tillit är de ord som bäst beskriver det yogan riktar mig mot. Jag har sett att jag är hel och fullkomlig. Visst återkommer rädslorna, visst ser jag tankarna och ideerna om att jag är bättre eller sämre, visst knackar tveksamheten på dörren, men det går lättare för mig att se att jag famlar efter något som inte har någon verklig existens. Jag ser snabbare och tydligare när jag hamnar i rädslornas grepp. Yoga är frihetens väg, vägen till hjärtat, vägen till kärlek…Yoga är absolut frid! Jag är frid.

Nu är detta mitt kall. Mitt kall att finnas till hands för de som vill vakna upp och se vem dem är. Mitt kall är att dela det mina lärare samt livet delat med mig. Min utamning är att dela med ödmjukhet & förståelse för det mänskliga.

Jag har under de seanste 14 åren deltagit många meditations- & yogaretreat och har flera års vana av att hålla kurser, föreläsningar, workshops & retreats. Jag har tidigare lett grupper och kurser i London och Stockholm, men jobbar numera runt om i Skaraborg. Sedan 2010 har jag drivit mindfulnesskällan. Varmt välkommen att titta på min hemsida: mindfulnesskallan.se

Mina Yogakurser innehåller: Asana (rörelser), Pranayama (andning),
Yoga filosofi, Meditation & anatomi. Klasser har olika fokus & tempo:
energigivande, återhämtande, öppnande, ibland är det fötterna som är i
fokus ibland är det ljumskar eller andningen. Vi utforskar alltid här 
och nu. Vad hjäpler oss att vara närvarande? Vad det är som hindrar? 
Vi undersöker balans och harmoni - Vad är det? Hur känns det? Vi lär
oss att hitta "hem". När Vi, jag och deltagre, delar utrymme och 
energi så händer det alltid spännande saker. Vi koncentrerar oss, vi 
skrattar, vi älskar, vi är seriösa och ja även frustration och ilska 
finns med ibland. Allt välkomnas och utforskas

UTBILDNING & ERFARENHET

14 års erfarenhet av Yoga & Meditaiton
41 år inom livets skola
3 års Iyengar Yoga utbildning
2 årig Universitetsutbildning till Mindfulness lärare
3 års studier inom psykologi (kandidatexamen)
5 års erfarenhet av terapeutiskt arbete inom psykiatrin i London.

Internationellt Certifierad IyengarYoga lärare

För att få min certifiering studerade jag tre intensiva år på Göteborgs YogaCentrum. Ett år fokuserat på den egna praktiken och de andra två på mig som lärare. Utbildningen var gedigen och intressant. Om du är intresserad av att veta mer om Iärarutbildning inom Iyengaryoga se:  Lärarutbildning Iyengaryoga

12476135_10208535615095790_1626268379_n

11798304_10207425739949605_943482844_n

Jag önskar er alla en tillvaro fylld med närvaro, kärlek och ljus!

Maria