Katarina Eklund – Virya Yoga

Yoga för mig är ett redskap, ett redskap för att ta itu med mig själv. Yogan är en väg till lugn när jag är stressad eller upprörd, en chans att leka och upptäcka kroppens möjligheter och ett försök att stilla pladdret som pågår i mitt huvud. Yoga är inte svaret på allt, men det hjälper mig otroligt mycket i min vardag, både fysiskt och psykiskt. Jag började med yoga 2008, för att jag var nyfiken och för att jag ville göra något bara för mig. Jag trivdes omgående väldigt bra på yogamattan, men det var först 6år senare som jag var redo att börja utforska mitt intresse för yoga på allvar. Sedan dess har jag fördjupat mig i litteratur; filosofi, anatomi, böcker och artiklar om olika slags yoga och dess grundare. Jag har varit på längre retreat och kortare workshops, och prövat en mängd olika yogastilar och tränat för olika lärare, och alla har de gett mig ytterligare lite kunskaper att lägga till min bank. Jag försöker ha ett öppet sinne gentemot all form av yoga, för det finns så otroligt mycket spännande att lära! Mina egna ledord är att yoga ska vara till gagn för både kropp och sinne, och att yogan anpassas efter individen – inte tvärtom!

Jag är utbildad Viryayogalärare (RYT-200 enligt Yoga Alliance standard), en stil som passar mig som handen i handsken då fokus är lära ut yoga på ett sätt som är utmanande men ändå säkert för kroppen, filosofi går som en röd tråd genom varje klass och ger hjärnan något att klura på, samt att yogan ska vara rolig och fungera stärkande för individen!

Viryayoga är en dynamisk yogaform med fokus på biomekanik, och genom systematiskt komponerad klasser erbjuds en utmanande och rolig yogaträning.

Varje klass kopplas samman med ett filosofiskt tema som även ger sinnet något att klura på.

En viryaklass innehåller alltid tio delar;

1. Uppvärmning

2. Solhälsningar

3. Stående positioner

4. Balanser

5. Armbalanser och magstärkande positioner

6. Höftöppnare

7. Bakåtböjningar

8. Framåtfällningar

9. Avslutande positioner

10. Avslappning

Varje position bygger vidare på den förra, för att på så sätt stärka och förbereda kroppen inför nästa position.

Virya är sanskrit och betyder entusiasm, energi eller kraft, och detta är även tanken med viryayogan – yoga som är välgörande, stärkande och lekfull!

Höstens klasser med Katarina:

När: Onsdagkvällar v. 40-49, kl. 18.45-20.15 samt vissa söndagsförmiddagar, datum  för dessa kommer läggas upp allt eftersom.

Nästa söndagsyoga med Katarina är 20/10 kl 9.00 – 10.30

Pris: drop in 180kr, klippkort 5ggr 800kr.

Betalas via swish, faktura eller kontant (endast jämn summa)

Alla priser är inkl. 6% moms.

Passar: Alla nivåer, nybörjare som vana.

Anmälan sker via e-post till yogamedkatarina@gmail.com eller sms 0704599551 och att anmälan ska senast dagen före, men gärna tidigare än så!

Tänk på detta;

* undvik att äta ett större mål för nära inpå en klass

* ha på dig bekväma kläder du kan röra dig i

* informera mig som lärare om sjukdomar, fysiska eller psykiska besvär som påverkar ditt allmäntillstånd samt om graviditet. Detta för att jag ska kunna ge dig alternativ och anpassa övningar på bästa sätt

* kom i tid, gärna en stund innan för att “hinna landa”

* mobilen lämnas hemma alternativt är avstängd under klassen