Börja yoga

Du kanske känner ett litet sug i magen efter att prova yoga eller så har du kanske provat yoga och vill lära dig mer? Eller så har du en vän som yogar som verkar mer lugn, mer hälsosam och mer närvarande som gjort dig nyfiken? Kanske känner du dig stel? Vad det än är som väckt ditt intresse för yoga så är vi tacksamma att du hittat hit. Detta kan vara starten på något riktigt fantastiskt!
Du är varmt välkommen att höra av dig direkt till oss via mail: skovdeyogacentrum@gmail.com
eller via telefon för att få mer info
Maria  0727 – 348 242
Therése 0708 – 477 439
Ulrika 0735 – 395 927
Katarina 0704 – 599 551
Alexandra 0706 – 371 348

Vi har drop in-pass på onsdagar kl 18.45 – 20.15 samt vissa söndagsförmiddagar, mer info finns under kurser & klasser
de andra yogaklasserna erbjuds som kurser. Skulle du vara intresserad av att testa dem innan du binder upp dig på en längre kurs kan vi oftast lösa det också. Det är bara att höra av dig! Vi som har fått äran att guida andra i yoga drivs ju av en passion att nå ut till fler och vi tror att yoga är bra för dig och för världen så tveka inte att höra av dig!

Därutöver erbjuder vi flera workshops och fredagsmys som du hittar i menyn under fliken “yoga” här på hemsidan.

 

Varför börja yoga?

-KNOW THY SELF!

Yoga betyder att förena. Yoga är vägen av dig själv, genom dig själv och till dig själv. Att förena sig med sig själv. Det är alltså ett sätt att vakna upp, se eller lära känna sig själv. De flesta stora filosofer genom tiderna har alltid pekat på detta – självkännedom – som en väg till visdom och förståelse.

Yoga ökar medvetenheten om dig själv, hur du och din kropp fungerar och samspelet mellan kropp och själ. Att utöva Yoga regelbundet påverkar utövaren på många plan: fysiskt, mentalt, emotionellt och själsligt. För dig som finner ordet själsligt lite läskigt tänk på det som att du kommer närmare dig själv på ett sätt som inte går att beskriva i ord. Att du får insikt och vishet om livet utan att använda analytiskt tänkande. Yoga ger en förståelse för att vi faktiskt existerar utan alla de ideer vi konstruerar. Att vi är mer eller större än vad vi kan förstå med enbart vår tankeverksamhet.

Det finns flera studier som är gjorda under de senaste 80 åren som visar att yoga är bra även enligt västerländsk vetenskap, det går jättebra att göra en sökning på PubMed och få flera bra studier som visar på yogans positiva effekter på vårt mående. Men yoga är mer än vad som går att beskriva. För en del är yoga rörelseträning och avslappning. Det är helt okej att inte känna eller vilja känna att det är något mer än så, det är verkligen helt okej. Yoga är bra träning för kroppen också. Men i flera delar av världen har de hållit på med yoga i flera tusen innan dagens mätinstrument av vårt mående uppfunnits.

Enda sättet att verkligen förstå hur Yoga kan vara bra för just dig är att praktisera det så…

Hjärtligt välkommen att börja din resa med oss!

Katarina, Therése, Alexandra, Ulrika, Anna, Maria E, Annelie och Maria S