Alexandra Leinonen

YOGA & JAG

Jag var en sökare. Jag sökte efter något, jag visste inte riktigt vad, men något var det som saknades i mitt liv. Jag letade i många av jordens hörn, men jag hittade det aldrig. Och här kommer klyschan: det jag sökte fanns ju inom mig! Det var inte förrän jag hittade yogan som jag kom på det.

Jag hade rörligheten med mig, mycket gymnastik och en mormor som gillar att stå på huvudet, så yoga var lätt i början. Men efter ett tag blev det svårare då jag insåg att yoga handlar om att balansera! Jag var tvungen att balansera min rörlighet med styrka och jag var tvungen att balansera min ständigt tänkande analyserande oroliga hjärna med ett lugn. Det var en utmaning. Det är fortfarande en utmaning.

Jag tror att yogan hittar oss, den hittar oss när vi behöver den. Kanske är det en kompis som tar med dig, kanske söker du yogan själv på ett bibliotek eller snubblar över den på google. För min del var det julen 2007 som yogan hittade mig på en strand i Indien. Sedan dess har jag fördjupat min egen yoga inom olika traditioner och i olika länder. Jag har hjälpt andra att hitta sin yoga sedan 2009. Yogan är föränderlig, liksom livet i allmänhet, och därför vidareutbildar jag mig ständigt, i januari 2017 var jag i Govardhan Ecovillage i Indien på en 300h fördjupningskurs i Bhaktiyoga med min lärare Raghunath.  Hela år 2018 går jag Globalyogas 500h Assisteringsprogram med min lärare Johanna Andersson.

Jag är också läkare, mina klasser har en djup förankring i kunskapen kring kroppen.

Min främsta lärare i livet är min dotter Maja som är fem år.

YOGA & DU
Den yogan jag delar med mig av är en kombination av mina passioner: kärlek, yogans rörelser, andningsövningar, filosofi och meditation samt kunskaper från både österländsk och framför allt västerländsk medicin. Hathaklassen är flödande och svettig. Yinyogan är meditativ, lugnande och utmanande på samma gång! Jag tycker att det är viktigt att ha en förståelse för vad som händer med kroppen, hur vi kan påverka den och hur vi bör akta oss så vi inte skadar den, vi ska ju ha den i rätt många år ändå. Så, under mina klasser pratar vi anatomi, biomekanik och fysiologi blandat med mantran, sång och ibland lite poesi. Ibland är det tyst. Ibland skrattar vi.

Hoppas vi ses på mattan!

Hör av dig om du har några frågor:
bhakti.yoga.sanna@gmail.com
0706 – 371 348