Yoga- & Meditationsretreat sommar

Bara vara Du – Ett äventyr i dig!
Yoga- & Meditationsretreat sommaren 2018, datum ej satt ännu

Varmt Välkommen till en långhelg i natursköna Tåtorp. Retreaten hålls i i en vackert belägen trädgårdspaviljong ett stenkast från sjön Viken där göta kanal mynnar ut. Här vaknar vi upp till vår kropp, våra sinnen och till vem vi är. Med hjälp av yoga & meditation äventyrar vi i kropp & själ. Ser, lyssnar, känner och smakar på vår upplevelse. Vi bekantar oss med våra spänningar & blockeringar, närmar oss rädslor och bjuder in mjukhet, avslappning och en öppenhet inför vem/vad vi är.

Läs om hur Marie Nilsson som deltog 2015 upplevde retreaten: läs här

Under helgen kommer vi tillsammans att utforska vem jaget är. Vem Du är, för att lättare förstå vad vi behöver för att uppleva mer välmående och lycka i vårt liv. Retreaten kommer att bygga på tre följande delar:

YOGA
Varje morgon väcker vi kroppen med öppnande och mjuk Yoga. Under dagen blir Yogan mer energisk och till kvällen mer vilande och återhämtande. Yogan stärker kontakten med andetaget, kroppen och vi blir mer och mer medvetna om våra styrkor/begränsningar och hittar nya sätt att vara med och arbeta med dessa. Vi använder oss av Yogasana (ställningar) och pranayama för att förstå och hitta balans. Balans mellan att inte göra för mycket men heller inte för lite, så att vi lättare kan hitta en oansträngd ansträngning i det vi utför. Yogan utförs enligt Iyengar traditionen så att vi genom kroppens linjeringen hittar ett harmoniskt sätt kan jobba med de områden i kroppen som vi oftast överser och inte jobba för mycket med de områden som vi ofta överanvänder. Yogan anpassas efter gruppens nivå men även efter individens behov så att vana som nybörjare ska kunna njuta av helgen. Yoga förenar kropp & själ!

MEDITATION
Vi lär oss att medvetet hålla fokus på en och samma sak. Vi stillar så sinnet och vi öppnar öven upp inför totaliteten av upplevelsen. Vi lär oss de två huvudsakliga meditationstekinkerna och observerar i stillhet vad det är som konstant stjäl vårt fokus, det som hindrar oss från att vara här och nu och hur vi lättare kan släppa taget om det. Vi utforskar grunden till vårt medvetande och upplevelse för att lära känna vad det är som driver jaget och för att få bättre grepp om vem/vad jag är. Meditation förenar kropp & själ!

KOMMUNIKATION
Vi utforskar vem vi är genom att öppna upp frågan för oss själva både i sittande meditaiton och i kommunikationsönvingar. Deltagare får en viss tid på oss att berätta för en annan deltagare vem de är. Lyssnaren övar sig på sig på att aktivit lyssna utan att kommentera, då man endast sitter tyst och lyssnar. Vi byter hela tiden roller så alla får vara pratare och lyssnare. Kommunikation förenar kropp & själ!

PRIS: ej satt för 2018 ännu
Priset inkluderar boende i 4 bäddsrum. Frukost, lunch & middag och frukt. All mat är vegetarisk och eko och/eller lokal producerad så långt som går. Det går att ordna eget boende mot extra betalning.

ANMÄLAN & INTRESSE:
mindfulnesskallan@gmail.com
ring: Maria 0727 348 242
www.mindfulneskallan.se

MAX ANTAL:
18 personer

TÅTORP:
Se hemsida för fler bilder: Tåtorp
Retreaten hålls i Trädgårdspaviljongen.
Tåtorps Café & Logi
Göta kanal
549 93 Moholm

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA
Maria Strömberg, Luz Mary Strömberg & Linda Thorsell

Retreatledare: Maria Strömberg
Int. cert. Iyengar Yoga lärare
PGc Teaching mindfulness

Gästlärare: Linda Thorsell
1 års kursen i Iyengar Yoga
Under utbild. Iyengar Yoga lärare

Luz Mary Strömberg
Kocken med det STORA hjärtat