Yoga- & Meditationsretreat i Tåtorp

Bara vara Du

Varmt Välkommen till en 5 dagars retreat i natursköna Tåtorp som hålls årligen i Augusti. Datum för 2020 kommer upp under våren.

Retreaten hålls i en vackert belägen trädgårdspaviljong ett stenkast från sjön viken där göta kanal mynnar ut. Här vaknar vi upp till vår kropp, våra sinnen och till vem vi är. Med hjälp av Yoga, satsang, meditation äventyrar vi i kropp & själ. Vi ser, lyssnar, känner och smakar på våran upplevelse. Vi bekantar oss med spänningar & blockeringar, närmar oss rädslor och bjuder in mjukhet, avlsappning och en öppenhet inför livet och vem/vad vi är..
Under helgen kommer vi tillsammans att utforska jaget för att skapa en djupare och ärligare relation till oss själva. Ett innerligt och hjärtligt möte med oss själva vars beröring lämnar oss mer grundade, stabilare och insiktsfulla. Vi öppnar upp för livet och oss själva som vi är och ser att det är helt ok och helt magiskt att bara vara sig själv. Att bara vara du.

Retreaten är tyst: Vilket bjuder in till en djupare och ärligare form av kommunikation. Alla tidigare deltagare har upplevet att tystnaden har varit oerhört viktig och tilåtit en djupare resa än vad de någonsin förväntat sig. Tystnaden förtydligar ohjälpsamma mentala strukturer som ofta påverkar vår vardag på ett negativit sätt och (när vi hamnar i prat och görande) verkar på ett mer omedvetet plan.

Förutom tystnaden bygger retreaten bygger på följande delar:

YOGA
Varje morgon väcker vi kroppen med öppnande och mjuk Yoga. Under dagen blir Yogan mer energisk och till kvällen mer vilande och återhämtande. Yogan stärker kontakten med andetaget, kroppen och vi blir mer och mer medvetna om våra styrkor/begränsningar och hittar nya sätt att vara med och arbeta med dessa. Vi använder oss av Yogasana (ställningar) och pranayama för att förstå och hitta balans. Balans mellan att inte göra för mycket men heller inte för lite, så att vi lättare kan hitta en oansträngd ansträngning i det vi utför. Yogan utförs enligt Iyengar traditionen så att vi genom kroppens linjeringen hittar ett harmoniskt sätt kan jobba med de områden i kroppen som vi oftast överser och inte jobba för mycket med de områden som vi ofta överanvänder. Yogan anpassas efter gruppens nivå men även efter individens behov så att vana som nybörjare ska kunna njuta av helgen. Yoga förenar kropp & själ!

MEDITATION
Vi lär oss att medvetet hålla fokus på en och samma sak. Vi stillar så sinnet och vi öppnar öven upp inför totaliteten av upplevelsen. Vi lär oss de två huvudsakliga meditationstekinkerna och observerar i stillhet vad det är som konstant stjäl vårt fokus, det som hindrar oss från att vara här och nu och hur vi lättare kan släppa taget om det. Vi utforskar grunden till vårt medvetande och upplevelse för att lära känna vad det är som driver jaget och för att få bättre grepp om vem/vad jag är. Meditation förenar kropp & själ!

SATSANG
Tiger comes from USA and holds Satsang all over the world. He is an expert of “authentic connection” and living in alignment with your heart’s sincerity. Through Satsang he disarms any arguments that support the idea that life is not as it should be – that you are not as you should be. He allows for you to see how you can live a more free and authentic life. In Satsang he takes us on a staggering journey towards the heart which helps us to see how our fearful self-image stands in the way for a open, authentic and heartfelt journey of being alive. He is a master of communication and pointing to how this life is beautiful, magical and necessarily painful, with pain being as important ingredient as a teacher toward joy, self discovery and overall wellbeing. CEO inlight connect Läs mer om tiger: https://tigmonk.com eller https://www.inlightconnect.com eller besök hans FB sida

KOMMUNIKATION
Tiger delar visdom om livets sanning ifrån hjärtat Vi utforskar vem vi är genom att öppna upp frågan för oss själva både i sittande meditaiton och i kommunikationsönvingar. Deltagare får en viss tid på oss att berätta för en annan deltagare vem de är. Lyssnaren övar sig på sig på att aktivit lyssna utan att kommentera, då man endast sitter tyst och lyssnar. Vi byter hela tiden roller så alla får vara pratare och lyssnare. Kommunikation förenar kropp & själ!

Priset inkluderar boende i 4 bäddsrum. Frukost, lunch & middag och frukt. All mat är vegetarisk och eko och/eller lokal producerad så långt som går.

ANMÄLAN & INTRESSE:
mindfulnesskallan@gmail.com eller ring: Maria 0727 348 242 www.mindfulneskallan.se

TÅTORP:
se hemsida för fler bilder. Retreaten hålls i Trädgårdspaviljongen.

http://www.tatorp.se/Tatorp_Gota_kanal/Valkommen.html

Tåtorps Café & Logi
Göta kanal
549 93 Moholm

VARMT VÄLKOMNA
Maria Strömberg

Maria Strömberg
Int. cert. Iyengar Yoga lärare
PGc Teaching mindfulness