24/11 – Djupavslappning & återhämtning med Restorative yoga & Gongbad

Välkommen på en resa i dig med fokus på djupavslappning och återhämtning. ♥️

Att pausa och tillåta sig att få landa och andas ordentligt är såå viktigt, särskilt vid denna tid på året, då det är mörkare och kallare och då allt kanske snurrar ännu fortare och det finns många måsten och borden…

Här erbjuds en tre timmars lång vila och återhämtning i form av Restorative yoga, meditation och djupgående Gongbad. Läs mer om dessa här nedan. ⬇️ Det kommer att erbjudas en kortare paus mellan klasserna, för ev lite te och toabesök, men då i tystnad.

När: söndagen den 24/11 kl 11.00-14.00.

Var: Skövde YogaCentrum

Pris: 395 kr
Betalning sker via swish till 0708477439 (Therése Grane) i samband med din anmälan, för att bekräfta och behålla din plats.
Obs! Anmälan är bindande och först till kvarn gäller, då det endast är ett begränsat antal platser.

Anmälan: via mail till therese@halsaochharmoni.com

Ta med: egen större filt, ullmatta el liknande för mjukare underlag att ligga på, en ögonkudde, sjal eller liknande att ha för ögonen som ger en större avslappning och gärna varma strumpor. Allt annat du behöver finns hos oss.

Lärare:
Therése Grane – yogalärare i Hatha, Yin, Restorative, Gravidyoga mm och driver Skövde YogaCentrum. Har även ett stort intresse för personlig utveckling och meditation.

Pernilla Tykosson – Gongmästare med många års erfarenhet. Pernilla möter du ofta på Ängsbackas Festivaler. Lärare/instruktör i flera yogaformer b.a kundaliniyoga. Pernilla är också verksam som sjuksköterska och terapeut.

Varmt välkommen ♥️

RESTORATIVE YOGA
Restorative yoga är en mer meditativ och terapeutisk form av yoga än yinyoga, och handlar om att slappna av och skapa återhämtning, fysiskt, mentalt och själsligt. Det engelska ordet restorative betyder återhämtande på svenska. Många delar av yoga ger kropp och sinne återhämtning och är därför per definition just restorative. Restorative Yoga däremot är en specifik form av yoga med avsikten att genom utvalda tekniker samt mjuka och avslappnande positioner ge kropp och sinne maximal avlastning och avslappning.

Det kan vara den svåraste och mest avancerade yogastilen, då den verkligen låter oss slappna av på djupet. Men även för att det kan vara extremt utmanande för en del av oss att slappna av, vara i stillhet och släppa kontrollen för att komma ner i varv. I denna yogaform placerar vi oss i sköna och bekväma positioner som syftar till att skapa avslappning i kroppen. Vi håller varje position i minst 6 minuter och ända upp till 20 minuter. Genom att hålla positionerna under en längre tid och samtidigt känna sig fullständigt bekväm och avlastad i kroppen, kan vi tillåta oss att verkligen slappna av och ”sjunka in” i positionen, det är här vi skapar återhämtning och det stärker oss på många plan, både mentalt och fysiskt.

Både kropp och sinne behöver återhämtning för att fungera optimalt. Det är nämligen då många viktiga processer som bidrar till att bland annat hålla oss friska, skadefria och må allmänt bra sker i kroppen. Om vi inte får den viktiga återhämtningen återuppbyggs inte cellerna på samma sätt, cirkulationen minskar, matsmältningen blir sämre och immunförsvaret går ner. Genom denna vila och avslappning stimulerar vi det parasympatiska nervsystemet och hjälper oss att skapa en fysisk och mental balans. Vi synkar helt enkelt gas och broms.

I Restorative Yoga använder vi flera props för att avlasta kroppen. Detta är en mycket stor del av denna praktik och props såsom klossar, filtar, bolster eller liknande redskap är därför viktiga för att verkligen kunna slappna av fullt och kunna släppa taget helt och hållet och få en skön upplevelse.

GONGBAD
The gong is an amazing and powerful instrument. Affect the body, mind and soul on a deep cellular level. Let the Gong take you beyond the thinking state deeper into a feeling of relaxation, union and oneness.

Gongen har använts i årtusenden som transformerande healingverktyg och i samband med ritualer och ceremonier. Inom yogafilosofin anser man att ljudet av gong påverkar hjärnan och kroppen på cellnivå. I nutid finns det en ökad medvetenhet om hur ljud och vibrationer påverkar människan och det kommer alltmer modern forskning som stärker det som de gamla yogisarna lutat sig mot i tusentals år. Under ett gongbad / Gongavslappning ligger du ner, vilar och låter Gongens vibrationer skölja igenom dig och över dig.

Under ett gongbad skapas förutsättningar för djupavslappning och läkning av fysiska och psykiska åkommor / obalanser. Många som i vardagen lever med en hög stressnivå och har svårt att koppla av, finner en avslappning genom gongen. Under gongbadet kan man ha olika typer av andliga upplevelser, eller inte alls. Min erfarenhet är att man upplever gongen olika varje tillfälle. Upplevelsen av gongen är unik för varje människa. Efter ett gongbad känner mig sig ofta lugn, vitaliserad och påfylld med energi.